Základná zložka týchto lievancov je buď ovsená múka- pomleté ovsené vločky a banán. Ich spojením vzniká neopakovateľná chuť, ktorú si zamilujete. Tieto lievance majú v sebe množstvo prospešných živín, sú zdravé a verte, ulahodíte nimi aj mužom!
Pravidelne si ich robievam v nedeľu na raňajky. Sú naozaj sýte a ak máte chuť na niečo lahodné, sladké a zároveň skvele vyzerajúce,sú skvelou voľbou.
Budeme potrebovať:
- 1 vajíčko
- 1 malý hrnček ovsených vločiek
- 1 banán
- pol lyžičky sódy bikarbóny
- semienka podľa chuti, škorica
Našim (mojim) dobrým zvykom pri pečení a varení je pomixovanie a pomiešanie všetkých surovín. Dnes to budeme mať takto znovu. Pomixujeme si vločky, pridáme vajíčko, banán, sódu bikarbónu a ak máte chuť semiačka ako chia, ľanové a škoricu.
Pomiešanú zmes necháme chvíľočku odstáť a na vymastenej panvici (kokosový, olivový olej) opekáme lievance. Nebudú sa lepiť, preto po minútke pečenie obracačkou skúste, či už sú. Opekáme do zlatista a zdobíme a natierame tým, čím máme chuť. Ja som zvolila med, arašidové maslo, džem a poliala horkou čokoládou.
Porcia je pre dvoch ľudí, alebo jedného hladoša, ktorý si ich rád dá ako brunch.
Želám dobrú chuť 🙂 ! A ak budete piecť podľa našich receptov, určite nás označte na instagrame #peciemsfemmes.
Leave a Reply